Časopis "Obrazovanje odraslih" uvršten u CEOOL bazu

The journal „Adult Education“, this year celebrating the 18th anniversary of publishing in Bosnia and Herzegovina, celebrates the jubilee with an important step forward: from this year the journal is included in the Central and Eastern European Online Library.

Naslovna strana izdanja 2/2018

Časopis „Obrazovanje odraslih“, koji ove godine bilježi 18 godina izlaženja u Bosni i Hercegovini, ovaj značajan jubilej obilježava važnim iskorakom u svom radu: od ove godine časopis je uvršten u CEEOL (Central and Eastern European Online Library) bazu. 

Uvrštavanje časopisa u CEEOL doprinijet će većoj međunarodnoj vidljivosti autora i njihovih istraživačkih napora, te podići kvalitet samog časopisa.

Časopis „Obrazovanje odraslih“ prvi je i jedini ove vrste u Bosni i Hercegovini, a tretira pitanja obrazovanja, učenja i obuke odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja. Osnovni cilj časopisa je unapređenje andragoške teorije i prakse u zemlji i šire, a sam sadržaj pokriva različita područja andragoškog obrazovnog rada, od prostora osnovnog obrazovanja odraslih i opismenjavanja, preko stručnog usavršavanja, obrazovanja za život u porodici, područja kulture, politike, aktivnog građanstva, popularnog i liberalnog obrazovanja, do univerzitetskih tema o obrazovanju odraslih.

Časopis osigurava prostor autorima (stručnjacima iz oblasti pedagogije, andragogije, obrazovnog menadžmenta, psihologije, politologije, sociologije, komunikologije, socijalnog rada itd.) iz cijele Bosne i Hercegovine i regije za objavljivanje njihovih radova i rezultata istraživanja u gore spomenutim oblastima. Namijenjen je akademskoj zajednici (predavači, studenti, istraživači), kadrovima koji se bave učenjem i obrazovanjem odraslih (formalno, neformalno, informalno), te široj publici zainteresovanoj za obrazovanje zasnovano na andragoškim principima i njihovu primjenu u praksi.

Svako izdanje ove publikacije se besplatno distribuira stručnoj i široj javnosti u cijeloj Bosni i Hercegovini i regiji Jugoistočne Evrope, a objavljuje se dva puta godišnje u tiražu od 300 primjeraka.

Izdavači su Bosanski kulturni centar i DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu.

Sva izdanja časopisa od 2007. godine možete pronaći ovdje

Novosti

Dobrodošli u DVV International <br> Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo