Kroz projekat Fenix Centra novi njegovatelji/ce obučeni za nove početke

U okviru projekta „Novo iskustvo za novi početak - Obuka njegovatelja/njegovateljica“ 30. novembra 2018. godine je u prostorijama Centra „Fenix“ u Sanskom Mostu upriličena dodjela uvjerenja o uspješno završenoj stručnoj obuci za 23 dugoročno nezaposlene osobe.

Gđa Emina Herić (desno) sa polaznicom obuke (lijevo)

Gđa Adisa Hotić (lijevo) i koordinator projekta iz Centra Fenix (desno) uručili su zahvalnicu DVV Internationalu

23 polaznika uspješno završilo obuku od 500 nastavnih sati

U okviru projekta „Novo iskustvo za novi početak - Obuka njegovatelja/njegovateljica“ 30. novembra 2018. godine je u prostorijama Centra „Fenix“ u Sanskom Mostu upriličena dodjela uvjerenja o uspješno završenoj stručnoj obuci za 23 dugoročno nezaposlene osobe. Uvjerenja su uručili gospođa Adisa Hotić, direktorica Centra Fenix i gospođa Emina Herić, predstavnica DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Centar „Fenix“ je uz finansijsku i stručnu podršku DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu realizovao obuku za njegovateljice/njegovatelje, koja je obuhvatila ukupno 500 sati nastave od čega 170 časova teoretske nastave, 50 sati vježbi i četveromjesečni praktični rad (280 sati) koji je uz mentorsku podršku realizovan u partnerstvu sa staračkim domom „Zlatna jesen“ iz Sanskog Mosta.

Prilikom dodjele uvjerenja posebno je istaknuta važnost ovakve vrste obuka, kako bi mlade, nezaposlene osobe dobile mogućnost zapošljavanja i bile konkurentnije na tržištu rada, a kako bi se ujedno osigurala i adekvatna briga o starim i iznemoglim osobama. Od ukupno 23 polaznika, njih troje je već u toku obuke zasnovalo radni odnos, što se može izdvojiti kao dodatna vrijednost i što svakako dokazuje potrebu za ovim pozivom, a ujedno i kvalitetnu realizaciju same obuke.

Novosti

Dobrodošli u DVV International <br> Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo