Okrugli sto u Banja Luci: Unapređenje saradnje obrazovanja odraslih i privrede

ilj okruglog stola bio je da se kroz dijalog različitih učesnika u ovom procesu promovira obrazovanje odraslih i ukaže na potrebu koordiniranog pristupa kako bi obrazovanje odraslih dalo željene rezultate u kontekstu ostvarivanja ličnog, profesionalnog i društvenog razvoja.

32 predstavnika različitih institucija uzeli su učešće na okruglom stolu

S lijeva: mr. Goran Zmijanjac, dr. Emir Avdagić i gđa Mira Bera (Zavod za obrazovanje odraslih RS)

U saradnji sa Zavodom za obrazovanje odraslih Republike Srpske, DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu u 2019. godini organizuje dva okrugla stola na području Republike Srpske na temu „Unapređenje saradnje obrazovanja odraslih i privrede“. Prvi od dva okrugla stola realizovan je u srijedu, 19. juna 2019. godine u Banja Luci. 

Cilj okruglog stola bio je da se kroz dijalog različitih učesnika u ovom procesu promovira obrazovanje odraslih i ukaže na potrebu koordiniranog pristupa kako bi obrazovanje odraslih dalo željene rezultate u kontekstu ostvarivanja ličnog, profesionalnog i društvenog razvoja. Posebnu važnost za suorganizatora predstavlja saradnja organizatora obrazovanja odraslih sa predstavnicima privrede te je upravo to bio fokus diskusije okruglog stola u Banja Luci.

Okrugli sto su svojim govorima i pozdravnim riječima otvorili predstavnici organizatora: direktor Zavoda za obrazovanje odraslih RS, gospodin mr. Goran Zmijanjac i direktor DVV International - Ureda za BiH, dr. Emir Avdagić, a osim njih učesnicima se obratio i predstavnik Republičkog pedagoškog zavoda RS, zamjenik direktora, gospodin Milovan Topalović.

Naredni okrugli sto će biti održan u Bijeljini u septembru tekuće godine, a pored ova dva, DVV International će do kraja godine organizovati okrugle stolove na teme iz oblasti obrazovanja odraslih i u Bihaću, Brčkom, Goraždu, Sarajevu i Zenici.

Novosti

Dobrodošli u DVV International <br> Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo