Podrška ženama u razvoju biznisa

U srijedu, 6.12.2017. održana je svečana dodjela certifikata i dodjela nagrade za najbolji biznis plan u okviru projekta „Akademija ženskog poduzetništva - Podrška ženama u razvoju biznisa“ koji je u 2017. godini implementirala partnerska organizacija CEI „Nahla“ u saradnji sa DVV International - Uredom za BiH.

Gđa Lejla Tuzlak, gđa Silvija Fejzagić i gđa Sanja Delić Bradić (s lijeva) nakon dodjele

Suze nakon proglašenja pobjednice

Svih 15 polaznica uspješno završilo obuku

Gđa Silvija Fejzagić kaže da je ovo ostvarenje njenih snova

U srijedu, 6.12.2017. održana je svečana dodjela certifikata i dodjela nagrade za najbolji biznis plan u okviru projekta „Akademija ženskog poduzetništva - Podrška ženama u razvoju biznisa“ koji je u 2017. godini implementirala partnerska organizacija CEI „Nahla“ u saradnji sa DVV International - Uredom za BiH.

Na samom početku projekta, u procesu selekcije, kandidatkinje su predstavile ideje iz različitih privrednih djelatnosti: od izrade nakita, suvenira, proizvodnje predmeta od drveta, preko pružanja usluga čišćenja poslovnih i stambenih prostora i dr., koje su u toku četveromjesečne obuke unaprijeđene i prilagođene za opstanak na realnom tržištu.

Obuka je obuhvatila ukupno 120 sati praktične i teoretske nastave iz osam različitih oblasti: poduzetništvo, liderstvo, pravni okvir biznisa, finansijski okvir, marketing, prodaja i prodajni menadžment, komunikacijske vještine i biznis plan.

Po završetku obuke sve učesnice su pristupile izradi finalnih biznis planova za svoje poslovne ideje, a čija je sveobuhvatnost, tačnost i primjenjivost dokazala da je svih 15 polaznica uspješno završilo obuku i manje ili više spremno za ulazak na tržišta definisana izrađenim poslovnim planovima.

Nagradu za najbolji biznis plan, novčanu podršku u iznosu 2.000,00 KM za pokretanje biznisa, osvojila je učesnica Silvija Fejzagić sa poslovnom idejom osnivanja obrta za obradu i proizvodnju proizvoda od drveta „Duborez CNC“. Gospođa Fejzagić je u svom obraćanju istakla značaj realizovane obuke kako za profesionalni tako i za njen lični razvoj budući da nikada nije bila zaposlena i da joj je ova obuka pomogla da ostvari svoj san i preuzme aktivnu ulogu u kreiranju bolje budućnosti svoje porodice.

Drugo mjesto osvojila je gospođa Sanja Delić Bradić sa poslovnom idejom osnivanja udruženja za edukaciju i razvoj kreativnosti „Volimo učiti kreativno“, dok je treće mjesto osvojila gospođa Lejla Tuzlak sa poslovnom idejom pokretanja obrta za ozonizaciju prostora i zraka sa ozonom „ČISTO3“.

Nagrade za prva tri mjesta i certifikate o učešću na obuci dodjelili su direktorica Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“, gospođa Sehija Dedović i predstavnik DVV International - Ureda za BiH, Anes Čerkez.

Obuka je realizovana uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva za međunarodnu saradnju i razvoj SR Njemačke (BMZ).

Više o ovoj obuci pročitajte ovdje

Novosti

Dobrodošli u DVV International <br> Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo