Završetak obuke „Menadžment u obrazovanju“ u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Cilj projekta je profesionalizacija u obrazovanju odraslih u okviru strateškog cilja DVV Internationala u oblasti izgradnje i razvoja struktura za obrazovanje odraslih u Bosni i Hercegovini.

Grupni rad

Doc.dr. Jovan Miljković (lijevo) i prof.dr. Šefika Alibabić (desno)

Polaznici obuke sa trenerima i organizatorima

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) organizovali su 15. i 16. novembra u Mostaru posljednji modul obuke „Menadžment u obrazovanju“.

Cilj projekta je profesionalizacija u obrazovanju odraslih u okviru strateškog cilja DVV Internationala u oblasti izgradnje i razvoja struktura za obrazovanje odraslih u Bosni i Hercegovini. Program je namijenjen rukovoditeljima javnih i privatnih ustanova koje provode aktivnosti obrazovanja odraslih, a polaznici su tokom obuke unaprijedili kompetencije neophodne za adekvatno upravljanje obrazovnom organizacijom, što doprinosi efikasnosti, efektivnosti i kvalitetu obrazovnog procesa i cjelokupnog sistema obrazovanja.  

Voditelji na sva tri modula obuke su bili prof.dr. Šefika Alibabić i doc.dr. Jovan Miljković sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Uz andragoški pristup trenera i primjenu raznolikih metoda i tehnika, učesnici su kroz interaktivan rad, kao i individualne i grupne zadatke obrađivali sljedeće oblasti: funkcije i modeli menadžmenta, SWOT analiza, strategijski menadžment, kultura i klima obrazovnih organizacija, marketing menadžment u obrazovanju, liderstvo u obrazovanju, liderske i menadžerske vještine, kvalitet u obrazovanju i dr.

Učesnicima su po završetku obuke potvrde o učešću kao i stručnu publikaciju Menadžment modeli u organizacijama za obrazovanje odraslih uručili gospodin Sudo Marić, pomoćnik ministra u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i dr.sc. Emir Avdagić, direktor DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Novosti

Dobrodošli u DVV International <br> Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo