ISKOOM - Informacioni Sistem za Kontrolu Obrazovanja Odraslih i Monitoring

Informacioni sistem za kontrolu obrazovanja odraslih i monitoring (ISKOOM) predstavlja online platformu koja povezuje ključne aktere u sistemu obrazovanja odraslih stavljajući akcenat na mogućnost uvida u stanje na terenu u realnom vremenu, praćenje nastavnog procesa od upisa do finaliziranja programa obrazovanja odraslih te prikupljanje podataka neophodnih za strateško planiranje i izvještavanje.

ISKOOM također predstavlja i efikasan mehanizam monitoringa cjelokupnog procesa, jer obavezuje korisnike tj. organizatore obrazovanja odraslih na davanje tačnih, potpunih i blagovremenih informacija o svom djelovanju i obrazovnim programima.

U skladu s tim, softver koristi PHP, HTML, JavaScript i MYSQL baze podataka, a moguće mu je uvijek pristupiti uz odgovarajuće korisničke podatke sa bilo kojeg medija (računara, mobitela i sl.) i sa bilo kojeg mjesta.

Ovaj informacioni sistem je trenutno u fazi uvođenja u četiri kantona Federacije Bosne i Hercegovine (Unsko-sanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, Bosansko-podrinjski kanton Goražde i Kanton Sarajevo) i Brčko distriktu BiH, a nastao je kao rezultat razmjene iskustava i prenošenja prakse Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske u oblasti osiguranja kvaliteta, kontrole i monitoringa. 

Partneri na projektu

Projekti

Dobrodošli u DVV International <br> Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo