Zaštita podataka

Zaštita Vaše privatnosti i ličnih podataka prilikom korištenja naše web stranice je za nas veoma važna, te stoga strogo poštujemo odredbe sadržane u zakonima o zaštiti podataka. U nastavku ćemo Vam objasniti koje informacije sakupljamo dok koristite našu stranicu, te na koji način koristimo te informacije. 

Lični podaci

Lični podaci su podaci koji su povezani sa Vama i koji na neki način govore o Vašem ponašanju i karakteristikama. Oni podrazumijevaju Vaše ime, adresu, broj telefona i e-mail adresu, kao i informacije o eventualnim interesima ukoliko se one mogu direktno ili indirektno povezati sa Vama.

Pohranjivanje pristupnih podataka

Svaka posjeta našoj web stranici zabilježena je pomoću pristupnih podataka u arhivi servera našeg provajdera. Ovi zapisi sadrže Vašu IP adresu, datum i vrijeme pristupa, naziv tražene datoteke, naziv datoteke iz koje je datoteka zatražena, podaci o prijenosu podataka i statusu pristupa, opis korištenog web preglednika i operativnog sistema, kao i ime Vašeg internet provajdera. Svi ovi podaci sakupljaju se iz tehničkih razloga i koriste se isključivo u statističke svrhe, te nisu povezani sa identitetima pojedinaca.

Kolačići

Mi pohranjujemo kolačiće na Vašem hard disku (male tekstualne datoteke koje sadrže informacije o konfiguraciji). Oni sadrže određeni broj koji je besmislen izvan naše web stranice. To su obično "kolačići sesije" koji se koriste za olakšavanje navigacije i koji se automatski brišu po završetku Vaše posjete. Ostali kolačići su pohranjeni na Vašem uređaju sve dok ih ne izbrišete. Ti kolačići nam omogućavaju da prepoznamo Vaš preglednik kada nas ponovo posjetite. Kolačići se ne koriste za prikupljanje ličnih podataka. Vi imate pravo i mogućnost da konfigurišete svoj preglednik da odbije naše kolačiće, ali to Vam može ograničiti dostupnost funkcija web stranice.

Zahtijevanje informacija

Da bismo Vam omogućili tražene usluge, potrebni su nam Vaši kontakt podaci. Ove podatke sakupljamo i koristimo isključivo kada je to neophodno za pružanje usluge. Također, nekada može biti neophodno i da pošaljemo Vaše lične podatke organizacijama/kompanijama koje su ovlaštene za pružanje naših usluga. Oni neće biti podijeljeni sa licima iz trećih zemalja.

Upotreba Shariff dugmadi društvenih mreža

Da bismo uključili Facebook, Twitter i Google+ mreže na našu web stranicu, koristimo Shariff dugmad koja su sigurna u zaštiti podataka. Shariff je razvijen od strane stručnjaka računarskog časopisa c’t, kako bi se web pretraživanja učinila više privatnim, te kako bi se zamijenila uobičajena dugmad društvenih mreža “Dijeli”. Kada posjetite našu stranicu ne uspostavlja se nikakva direktna veza između Vašeg preglednika i društvenih mreža. Također, društvene mreže ne dobivaju informacije o Vašem pristupu i IP adresi. Shariff dugmad povezuju Vas sa društvenim mrežama samo kada Vi kao korisnik pritisnete dugme za dijeljenje.

Google Analytics (web analitika/praćenje)

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analitike koju omogućava Google, Inc. (“Google”). Google Analytics koristi “kolačiće”, tekstualne datoteke pohranjene na Vašem računaru kako bi se omogućila analiza načina na koji koristite stranicu. Informacije o Vašem korištenju ove web stranice koje kolačići generišu, biće po pravilu prenesene i pohranjene na Google serveru u SAD-u. Ukoliko ste aktivirali IP anonimnost na ovoj web stranici, Google će prethodno skratiti Vašu IP adresu u članicama Evropske Unije i drugim zemljama potpisnicama Ugovora o evropskom ekonomskom prostoru. IP adresa će jedino u izuzetnim okolnostima biti u potpunosti prenesena u jedan od Google-ovih servera u SAD-u i tamo skraćena. Google će ove informacije koristiti u ime upravitelja stranice i to u svrhu analiziranja korištenja stranice, sakupljanja izvještaja o aktivnosti stranice, te pružanja drugih usluga u vezi sa aktivnošću stranice i upotrebom interneta za upravitelja stranice. Google neće povezati IP adresu koju je prenio Vaš preglednik u Google Analytics sa bilo kojim drugim informacijama. Vi možete odbiti pohranu kolačića izborom odgovarajućih postavki Vašeg preglednika, ali ukoliko to uradite, možda nećete biti u mogućnosti u potpunosti pristupiti svim funkcijama stranice. Također, možete spriječiti prijenos podataka o upotrebi stranice generisanih putem kolačića (uključujući i Vašu IP adresu), kao i obradu tih podataka od strane Google-a, preuzimanjem i instaliranjem dodataka pregledniku koji su dostupni na sljedećem linku: tools.google.com/dlpage/gaoptout

Upotreba Facebook dodataka (“Activity Feed”)

Na našoj stranici integrisan je dodatak društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA, poznatiji kao “Activity Feed”. Ovaj Facebook dodatak možete prepoznati po logotipu Facebooka. Pregled Facebook dodataka možete pronaći ovdje.

Ukoliko posjetite neku od naših stranica koja posjeduje ovaj dodatak, Vaš će preglednik uspostaviti direktnu vezu sa Facebook serverima. To znači da će Facebook biti informisan da ste posjetili našu stranicu sa svojom IP adresom. Ukoliko ste prijavljeni na Facebooku, Facebook može povezati posjetu sa Vašim Facebook računom.

Ukoliko ste u interakciji sa dodacima, na primjer ukoliko kliknete tipku “Sviđa mi se” ili ostavite neki komentar, Vaš će preglednik poslati ovu informaciju direktno Facebooku, gdje će ona biti pohranjena. Ono što želimo naglasiti jeste da mi, vlasnici stranice, nismo upoznati sa sadržajem informacija koje se prenose, niti za šta one bivaju korištene od strane Facebooka. Više informacija o ovome možete saznati ukoliko pročitate Facebookova pravila o privatnosti na linku https://de-de.facebook.com/policy.php.

Ukoliko ne želite da Facebook poveže Vašu posjetu ovoj stranici sa Vašim Facebook računom, odjavite se sa Vašeg Facebook korisničkog računa. 

Kontakt forma i prikupljanje drugih podataka

Dodatni lični podaci prikupljaju se jedino u slučaju kada ih Vi dobrovoljno navedete, kao na primjer prilikom slanja upita. Te podatke koristimo isključivo da bismo odgovorili na Vaš upit, upravljali dogovorima zaključenim sa Vama i za tehničku administraciju. Oni se ne šalju trećim licima bez Vaše saglasnosti. 

Napomena o nedostatku povjerljivosti u internet komunikaciji

Imajte na umu da potpuna povjerljivost i sigurnost podataka nisu zagarantovane u komuniciranju putem interneta (npr. putem e-maila). Zbog toga preporučujemo da povjerljive informacije šaljete poštom.

Napomena o pravu na informacije

Imate pravo da na zahtjev primate besplatno informacije o podacima koji se pohranjuju o Vama i u koje svrhe. Osim toga, imate pravo ispraviti pogrešne podatke ili ih blokirati i obrisati ukoliko se ne mogu pohraniti ili ukoliko je njihova pohrana nepotrebna. 

Kontakt

Ukoliko imate dodatnih pitanja o privatnosti i zaštiti podataka, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila: info@dvv-international.de

Dobrodošli u DVV International
Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo