Materijali

Časopis "Obrazovanje odraslih"

Časopis „Obrazovanje odraslih“ se objavljuje u Bosni i Hercegovini od 2001. godine i jedina je štampana publikacija koja tretira pitanja obrazovanja, učenja i obuke odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja.

Pročitaj više

Curriculum GlobALE

DVV International i Njemački institut za obrazovanje odraslih (DIE) razvili su Curriculum GlobALE kao globalni kurikulum za učenje i obrazovanje odraslih. Kurikulum kroz pet modula opisuje potrebne vještine za vođenje uspješnih kurseva i predstavlja vodič za njihovu praktičnu primjenu. 

Pročitaj više

Godišnji izvještaj

U svojim godišnjim izvještajima koje izdaje na dva jezika, njemačkom i engleskom, DVV International pruža informacije o aktivnostima Instituta u Njemačkoj i inostranstvu, izvještava o trenutnom stanju i razvoju obrazovanja odraslih širom svijeta, te pruža druge podatke o Institutu i njegovom radu.

Idi na izvještaje

Publikacije

Idi na publikacije

Relevantni dokumenti

Idi na dokumente

Materijali

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

Zakoni i propisi

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.