Časopis "Obrazovanje odraslih"

Sastanak redakcije časopisa "Obrazovanje odraslih" - Mart, 2017.

Sastanak redakcije časopisa "Obrazovanje odraslih" - Mart, 2017.

Časopis „Obrazovanje odraslih“ se objavljuje u Bosni i Hercegovini od 2001. godine i jedina je štampana publikacija koja tretira pitanja obrazovanja, učenja i obuke odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja. Osnovni cilj časopisa je unapređenje andragoške teorije i prakse u zemlji i šire, a sam sadržaj pokriva različita područja andragoškog obrazovnog rada, od prostora osnovnog obrazovanja odraslih i opismenjavanja, preko stručnog usavršavanja, obrazovanja za život u porodici, područja kulture, politike, aktivnog građanstva, popularnog i liberalnog obrazovanja, do univerzitetskih tema o obrazovanju odraslih.

Časopis osigurava prostor autorima (stručnjacima iz oblasti pedagogije, andragogije, obrazovnog menadžmenta, psihologije, politologije, sociologije, komunikologije, socijalnog rada itd.) iz cijele Bosne i Hercegovine i regije za objavljivanje njihovih radova i rezultata istraživanja u gore spomenutim oblastima. Namijenjen je akademskoj zajednici (predavači, studenti, istraživači), kadrovima koji se bave učenjem i obrazovanjem odraslih (formalno, neformalno, informalno), te široj publici zainteresovanoj za obrazovanje zasnovano na andragoškim principima i njihovu primjenu u praksi.

Svako izdanje ove publikacije se besplatno distribuira stručnoj i široj javnosti u cijeloj Bosni i Hercegovini i regiji Jugoistočne Evrope, a objavljuje se dva puta godišnje u tiražu od 300 primjeraka. Do 2019. godine izdavači časopisa bili su DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu i Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo, a od januara 2019. godine časopis izdaje Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo. 

Rješenjem Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta broj 02-15-6646/01 od 29.10.2001. godine časopis je upisan u registar medija, a od 2019. godine uvršten je i u CEEOL (Central and Eastern European Online Library) i EBSCO bazu podataka. 

Kontakt e-mail redakcije časopisa: casopis@bkc.ba. Dostupne pozive i druge informacije pronađite na web stranici časopisa: https://ccu.bkc.ba

Preuzmite sva izdanja časopisa objavljena od 2007. godine ovdje

Projekti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.