Projekti

Lobiranje i saradnja

Ključna aktivnost DVV International - Ureda za BiH na makro nivou jeste lobiranje za zakone o obrazovanju odraslih i zakonsko uređenje te oblasti. Politička struktura Bosne i Hercegovine je vrlo složena, te ova aktivnost podrazumijeva saradnju sa 12 ministarstava obrazovanja i Odjelom za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta.

Pročitaj više

Informacioni Sistem za Kontrolu Obrazovanja Odraslih i Monitoring

Informacioni sistem za kontrolu obrazovanja odraslih i monitoring (ISKOOM) predstavlja online platformu koja povezuje ključne aktere u sistemu obrazovanja odraslih.

Pročitaj više

Časopis "Obrazovanje odraslih"

Časopis „Obrazovanje odraslih“ se objavljuje u Bosni i Hercegovini od 2001. godine i jedina je štampana publikacija koja tretira pitanja obrazovanja, učenja i obuke odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja.

Pročitaj više

Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih

Zajedničkim aktivnostima DVV Internationala i Udruženja za lokalne razvojne inicijative ALDI od 2019. godine nastoji se uspostaviti institucionalna saradnja na polju obrazovanja odraslih te osigurati da ona bude snažan motor razvoja ove oblasti u tri administrativne jedinice: Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, Kantonu Sarajevo i Brčko distriktu BiH.

Pročitaj više

Menadžment u obrazovanju

DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu prepoznaje značaj menadžmenta u obrazovnoj djelatnosti te stoga veliku pažnju posvećuje jačanju kapaciteta direktora osnovnih i srednjih škola i centara za obrazovanje odraslih. Do sada su razvijena dva programa za obuku direktora/rukovodilaca, a izrađen je i priručnik koji prati sadržaj oba programa.

Pročitaj više

Osnovne andragoške obuke

Sticanje andragoških znanja i vještina, unapređivanje stručnih kompetencija kadrova i usvajanje andragoških principa u obrazovnim organizacijama omogućava obogaćivanje obrazovne ponude i osiguravanje kvaliteta procesa obrazovnog rada s odraslima, što je u skladu sa usvojenim zakonima o obrazovanju odraslih i doprinosi njihovoj implementaciji.

Pročitaj više

Projekti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.