Članstvo u Evropskoj asocijaciji za obrazovanje odraslih (EAEA)

Evropska asocijacija za obrazovanje odraslih (EAEA) predstavlja glas neformalnog obrazovanja odraslih u Evropi. EAEA je evropska nevladina organizacija sa 120 članica iz 43 zemlje, koja zajedno obuhvata preko 60 miliona učesnika širom Evrope. EAEA je evropska nevladina organizacija čiji je cilj povezivanje i zastupanje evropskih organizacija direktno uključenih u obrazovanje odraslih. Početno poznata kao Evropski biro za obrazovanje odraslih, EAEA je osnovana 1953. godine od strane predstavnika nekoliko evropskih zemalja. EAEA promoviše obrazovanje odraslih i pristup i učešće u neformalnom obrazovanju odraslih za sve, posebno za grupe koje su trenutno nedovoljno zastupljene.

Članstvo u Evropskoj asocijaciji za obrazovanje odraslih (EAEA) predstavlja izuzetnu priliku za organizacije iz Zemalja trećeg svijeta. Kao članovi EAEA, ove organizacije imaju mogućnost da pristupe bogatim izvorima znanja, iskustava i resursa iz oblasti obrazovanja odraslih u Evropi. Osim toga, članstvo u EAEA omogućava aktivno učešće u evropskim inicijativama i projektima, što može doprinijeti razvoju obrazovanja odraslih u njihovim zemljama. Povezivanje sa evropskim partnerima pruža mogućnost razmjene najboljih praksi, jačanja kapaciteta i unapređenja kvaliteta obrazovanja odraslih na globalnom nivou.

Na regionalnoj akademiji zagovaranja Jugoistočne Evrope, održanoj u Istambulu našli su se i predstavnici DVV Internationala – Ureda za BiH, uz predstavnike CEI Nahla i Amica Educa Tuzla. Organizovana od strane Regionalnog projekta "Istočni susjedi" u saradnji sa Evropskom asocijacijom za obrazovanje odraslih (EAEA) i Međunarodnim vijećem za obrazovanje odraslih (ICAE), akademija je okupila predstavnike ključnih partnera iz šest zemalja i stručnjake za zagovaranje s ciljem međusobnog učenja, razmjene iskustava i razrade novih pristupa zagovaranju. Kao rezultat akademije, najmanje četiri od šest zemalja će razviti nacionalne planove zagovaranja u naredne dvije godine uz podršku navedenog projekta.

 

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.