ISKOOM - Informacioni Sistem za Kontrolu Obrazovanja Odraslih i Monitoring

Informacioni sistem za kontrolu obrazovanja odraslih i monitoring (ISKOOM) predstavlja online platformu koja povezuje ključne aktere u sistemu obrazovanja odraslih stavljajući akcenat na mogućnost uvida u stanje na terenu u realnom vremenu, praćenje nastavnog procesa od upisa do finaliziranja programa obrazovanja odraslih te prikupljanje podataka neophodnih za strateško planiranje i izvještavanje.

ISKOOM također predstavlja i efikasan mehanizam monitoringa cjelokupnog procesa, jer obavezuje korisnike tj. organizatore obrazovanja odraslih na davanje tačnih, potpunih i blagovremenih informacija o svom djelovanju i obrazovnim programima.

U skladu s tim, softver koristi PHP, HTML, JavaScript i MYSQL baze podataka, a moguće mu je uvijek pristupiti uz odgovarajuće korisničke podatke sa bilo kojeg medija (računara, mobitela i sl.) i sa bilo kojeg mjesta.

Ovaj informacioni sistem je trenutno u fazi uvođenja u četiri kantona Federacije Bosne i Hercegovine (Unsko-sanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, Bosansko-podrinjski kanton Goražde i Kanton Sarajevo) i Brčko distriktu BiH, a nastao je kao rezultat razmjene iskustava i prenošenja prakse Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske u oblasti osiguranja kvaliteta, kontrole i monitoringa. 

Partneri na projektu

Projekti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.