Nova snaga IT industrije – Osnaživanje žena za zapošljavanje u IT sektoru

IT industrija je jedan od najperspektivnijih privrednih sektora na globalnom nivou. U isto vrijeme, Evropa se suočava s velikim nedostatkom kvalificiranih radnika u ovoj oblasti, što usporava digitalnu transformaciju kompanija. Stoga su DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu i Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla" udružili snage u 2020. godini kako bi osigurali "novu snagu IT industrije" i stvorili nove mogućnosti za zapošljavanje za nezaposlene žene. 

Pročitaj više

ALDI Skill Accelerator (SKIA) 2 - Razvoj digitalnih vještina za rast i inovacije

Razvoj digitalnih vještina jedan je od najvažnijih prioriteta i u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde te je Udruženje za lokalne razvojne inicijative ALDI u 2020. godini razvilo program obuke "Internet of Things" i implementiralo ga uz podršku DVV Internationala za 10 nezaposlenih mladih osoba. 

Pročitaj više

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.