Projekti u 2019. godini

Izgradnja i jačanje kapaciteta za obrazovanje odraslih

Aktivnostima su obuhvaćene četiri administrativne jedinice Federacije BiH (Unsko-sanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, Bosansko-podrinjski kanton Goražde i Kanton Sarajevo), zatim Brčko Distrikt i entitet Republika Srpska. Glavne ciljne grupe čine: zaposlenici ministarstava obrazovanja zaduženi za poslove obrazovanja odraslih te predstavnici organizatora obrazovanja odraslih. 

Pročitaj više

Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih

Glavni cilj projekta „Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih“ je uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesima uređenja i provođenja obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja, kao i usaglašavanje misije i ciljeva javnog, privatnog i civilnog sektora.

Pročitaj više

Okrugli stolovi o obrazovanju odraslih

U saradnji sa institucijama nadležnim za oblast obrazovanja odraslih, DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu je u 2019. godini organizovao ciklus od sedam okruglih stolova o obrazovanju odraslih na području ovih administrativnih jedinica.

Pročitaj više

Skill Accelerator – Razvoj digitalnih i „soft skills“ vještina za trenutno i buduće tržište rada

U saradnji sa partnerskom organizacijom „Udruženje za lokalne razvojne inicijative – ALDI“ Goražde DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu implementira projekat „Skill Accelerator – Razvoj digitalnih i „soft skills“ za trenutno i buduće tržište rada“.

 

Pročitaj više

Stručni programi obrazovanja odraslih u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Obzirom da je na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razvijena tehnologija za proizvodnju i obradu alata, utvrđeno je da je neophodno razviti programe i organizovati obuke uposlenika za upotrebu specijaliziranih računarskih programa. Stoga JU Srednja stručna škola "Džemal Bijedić" Goražde i DVV International - Ured za BiH u 2019. godini realizuju projekat "Povećanje kompetencija uposlenika kompanija sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde". 

Pročitaj više

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.