Projekti u 2018. godini

Studijsko putovanje u SR Njemačku

U saradnji s Visokom narodnom školom Arberland iz Regena i Visokom narodnom školom Cham iz Chama, DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu je ponovo organizovao studijsko putovanje u SR Njemačku (pokrajina Bavarska) za predstavnike ministarstava obrazovanja iz ukupno sedam administrativnih jedinica. 

Pročitaj više

Zakonski i podzakonski akti u oblasti obrazovanja odraslih

Osluškujući trenutne potrebe ministarstava obrazovanja u administrativnim jedinicama koje su zakonski regulisale oblast obrazovanja odraslih, ali i u onima koje su u procesu usvajanja zakona, a u cilju unapređenja okvirnih uvjeta za obrazovanje odraslih, DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu je u 2018. godini organizovao dva sastanka na temu „Zakonski i podzakonski akti u oblasti obrazovanja odraslih“.

Pročitaj više

Okrugli stolovi o obrazovanju odraslih u Zeničko-dobojskom kantonu

U saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu u 2018. godini organizovao je ciklus okruglih stolova na temu „Obrazovanje odraslih – prilika za lični, profesionalni i društveni razvoj“ na području Zeničko-dobojskog kantona.

Pročitaj više

Osiguranje kvaliteta u obrazovanju odraslih

Podizanje kvalitete i efikasnosti obrazovanja odraslih predstavlja prvi cilj Strategije obrazovanja odraslih Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 2018-2022 kao i jedan od ciljeva Strateške platforme za razvoj obrazovanja odraslih BiH 2014-2020, te će ovaj zajednički projekat ALDIa i DVV Internationala biti doprinos ostvarenju tih ciljeva. 

Pročitaj više

Obuka za njegovatelje

Cilj zajedničkog projekta Centra „Fenix“ i DVV Internationala je stručno osposobljavanje najmanje 20 mladih osoba za novi profil zanimanja „njegovatelj/njegovateljica“  i povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada uz sticanje neophodnog iskustva kroz voloneterski rad u staračkom domu „Zlatna jesen“.

Pročitaj više

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.