Osnivanje Centra za cjeloživotno učenje

JU ‘’Centar za kulturu Kantona Sarajevo’’ nastala je 2015. godine spajanjem tri javne ustanove: JU ‘’Bosanski kulturni centar’’ Sarajevo, JU ‘’Collegium artisticum’’ i JU ‘’Sarajevo art’’. Ove tri ustanove su do spajanja djelovale zasebno sa višedecenijskim iskustvom na polju kulture i obrazovanja.

Bosanski kulturni centar je pravni nasljednik RU ‘’Đuro Đaković’’ osnovanog 1953. godine, s ciljem pružanja kulturnih i obrazovnih usluga odraslima, a koji je bio najveća obrazovna institucija tog tipa u Bosni i Hercegovini.

U 2017. godini JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo planira osnivanje Centra za cjeloživotno učenje kao svoju četvrtu organizacionu jedinicu, uz podršku DVV International - Ureda za BiH.

Prema projektnom planu, do kraja godine trebaju biti završene aktivnosti osnivanja Centra, adaptacije prostora, te nabavke tehničke opreme.

Centar za cjeloživotno učenje će biti registrovan i kod Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS kao pružalac obrazovanja odraslih, a ponuda Centra će biti usmjerena na sve odrasle ljude sa područja Kantona Sarajevo uključujući mlade, osobe sa poteškoćama u razvoju, penzionere, djecu i sl. 

 

Trajanje projekta: 9 mjeseci

Ciljevi projekta:

  • Osnovati Centar za cjeloživotno učenje
  • Ispuniti standarde i normative u pogledu materijalno-tehničkih i prostornih uvjeta.

Korisnici projekta:

Direktni: zaposleni i nezaposleni građani, penzioneri, osobe treće životne dobi, mladi, djeca, osobe sa poteškoćama u razvoju i sl.
Indirektni: službe za zapošljavanje, poslodavci, udruženja penzionera i osoba treće životne dobi, škole, vrtići, fakulteti, službe za socijalni rad, vladine i nevladine organizacije i sl..

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.