Studijsko putovanje u Hrvatsku

Učesnici studijskog putovanja ispred Ministarstva rada i mirovinskog sustava
Republike Hrvatske

Ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, dr. Pavo Barišić sa četiri ministra obrazovanja iz Bosne i Hercegovine i direktorom DVV International - Ureda za BiH

Sastanak sa predstavnicima suorganizatora posjete, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Republike Hrvatske

DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu je, u saradnji sa Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Republike Hrvatske, u periodu od 27. do 31. marta 2017. godine organizovao studijsko putovanje u Zagreb (Republika Hrvatska).

Navedena posjeta realizovana je na temelju dosadašnje saradnje i potreba nadležnih ministarstava obrazovanja, a nakon što su se ranije studijske posjete, a posebno studijske posjete SR Njemačkoj u 2014. godini i Republici Sloveniji u septembru 2015. godine, pokazale vrlo uspješnim doprinijevši bržem i kvalitetnijem uređenju oblasti obrazovanja odraslih u BiH.

Cilj posjete je bio upoznavanje sa sistemom obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj kako bi svojim novim znanjima i iskustvima učesnici posjete dali doprinos boljoj implementaciji zakona o obrazovanju odraslih u svojim nadležnim sredinama, razvoju kvalitete u obrazovanju odraslih, odnosno sistemskom i harmoniziranijem uređenju ove oblasti u Bosni i Hercegovini. 

Više od dvadeset predstavnika ministarstava obrazovanja iz četiri kantona Federacije BiH (Zeničko-dobojski kanton, Bosansko-podrinjski kanton Goražde, Zapdnohercegovački kanton i Kanton Sarajevo) i iz Brčko Distrikta učestvovalo je na ovom studijskom putovanju, uključujući i četiri kantonalna ministra obrazovanja i šefa Odjela za obrazovanje pri Vladi Brčko Distrikta.

U toku posjete održani su sastanci sa predstavnicima sljedećih institucija: Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Poljoprivredna škola Zagreb, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Otvoreno učilište Algebra.

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.