Konferencija: Obrazovanje odraslih i pandemija: Izazovi, šanse, budućnost.

Povodom 21. godišnjice djelovanja Instituta za međunarodnu saradnju Njemačkog saveza visokih narodnih škola u Bosni i Hercegovini - DVV International, 23.-25.06.2021. godine održana je konferencija Obrazovanje odraslih i pandemija: Izazovi. Šanse. Budućnost.

Konferencija je okupila ključne aktere u oblasti obrazovanja odraslih: sadašnje i ranije ministre obrazovanja, šefove odjela i savjetnike u ministarstvima, predstavnike organizacija koje nude programe obrazovanja odraslih, te predstavnike akademske zajednice.

Pročitaj više

Jačanje kapaciteta u obrazovanju odraslih

Aktivnostima za unaprjeđenje rada i saradnje svih relevantnih aktera obuhvaćeno je pet kantona Federacije BiH (Unsko-sanski kanton, Bosansko-podrinjski kanton Goražde, Kanton Sarajevo, Tuzlanski kanton i Županija Zapadnohercegovačka) i entitet Republika Srpska. Neke od realizovanih aktivnosti su:

  • radionica o finansiranju obrazovanja odraslih
  • webinari na aktuelne teme u obrazovanju odraslih
  • obuka posvećena jačanju digitalne kompetencije
  • obuka iz metodologije razvoja programa za obrazovanje odraslih. 

Pročitaj više

Obuka za upravljanje društvenim mrežama i online sadržajem

Obuka za upravljanje društvenim mrežama i online sadržajem je obuhvatila razradu kurikuluma, akreditaciju programa, te registraciju CEI „Nahla“, podružnice Bihać kao centra za obrazovanje odraslih. Program je obuhvatio 140 časova i glavni cilj projekta bio je dati doprinos povećanju konkurentnosti žena na tržištu rada i stvaranju dodatnih mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje u Unsko-sanskom kantonu.

Pročitaj više

AITI LAUNCH – DIGITALNI MARKETING

Cilj projekta je da se poveća svijest mladih o digitalnom radu i mogućnostima učenja, te da studenti i nezaposleni mladi budu opremljeni vještinama potrebnim za napredak u digitalnoj ekonomiji s povećanom konkurentnošću na tržištu rada.

Pročitaj više

Osnaživanje žena za zapošljavanje u poslovnim okruženjima digitalnog doba

Projekt „Osnaživanje žena za zapošljavanje u poslovnim okruženjima digitalnog doba“ obuhvatio je izradu i akreditaciju dva programa obuke za zapošljavanje i samozapošljavanje žena iz oblasti koje su izuzetno tražene i potrebne na tržištu rada: Obuka za asistenticu u računodstvu i Obuka za QA testiranje – automatsko i manuelno te pilotnu implementaciju obuke za asistenticu u računodstvu za 15 nezaposlenih žena.

Pročitaj više

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.