Dvije osnovne andragoške obuke održane u Banja Luci i Bijeljini

Obuke je uspješno završilo 38 nastavnika i stručnih saradnika iz srednjih škola i centara za obrazovanje odraslih, registrovanih organizatora obrazovanja odraslih u Republici Srpskoj.

Polaznici obuke u Banja Luci

Grupni rad u Bijeljini

Prezentacija grupnog rada u Bijeljini

Poslije uspješne realizacije osnovnih andragoških obuka u Mostaru i Zenici u 2018. godini, DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu je u saradnji sa Zavodom za obrazovanje odraslih Republike Srpske organizovao još dvije osnovne andragoške obuke i to u Banja Luci od 25. do 27. oktobra i u Bijeljini od 29. novembra do 01. decembra ove godine.

Obuke je uspješno završilo 38 nastavnika i stručnih saradnika iz srednjih škola i centara za obrazovanje odraslih, registrovanih organizatora obrazovanja odraslih u Republici Srpskoj.

Osnovne andragoške obuke namijenjene su svim akterima u nastavnom procesu, a kreirane su na način da nastavnim kadrovima iz javnih obrazovnih ustanova i drugih akreditovanih organizatora obrazovanja odraslih ponude unapređenje postojećih i usvajanje novih znanja o psihološkim osnovama i načinima rada s odraslima, didaktičko-metodičkim postavkama učenja i poučavanja te mogućnostima primjene pojedinih metoda i oblika rada u obrazovnom radu s odraslim polaznicima.

Realizatori obuka u Banja Luci i Bijeljini bili su treneri doc.dr.sc. Perica Ivanek i Svjetlana Tubić, prof., a svojim prisustvom polaznike obuke su podržali i predstavnik Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske, gospodin Aleksandar Petić te predstavnica DVV International - Ureda za BiH, gospođa Emina Herić.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.