Izrada kurikuluma za zanimanja „Obrađivač metala rezanjem“ (OMR) i „Elektrotehničar računarstva i informatike“ (ETRI)

Nakon što je prepoznata potreba za transformacijom programa srednjeg stručnog obrazovanja u programe obrazovanja odraslih, DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu je u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškim zavodom BPK Goražde realizovao radionicu pod nazivom „Izrada kurikuluma za zanimanja „Obrađivač metala rezanjem“ (OMR) i „Elektrotehničar računarstva i informatike“ (ETRI)“. Ova inicijativa proizlazi iz predanosti stvaranju inkluzivnog i pristupačnog obrazovanja za sve.

Nakon što je prepoznata potreba za transformacijom programa srednjeg stručnog obrazovanja u programe obrazovanja odraslih, DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu je u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškim zavodom BPK Goražde realizovao radionicu pod nazivom „Izrada kurikuluma za zanimanja „Obrađivač metala rezanjem“ (OMR) i „Elektrotehničar računarstva i informatike“ (ETRI)“. Ova inicijativa proizlazi iz predanosti stvaranju inkluzivnog i pristupačnog obrazovanja za sve. Stručni tim činilo je šest profesora koji su radili na izradi prethodno pomenutih kurikuluma za obrazovanje odraslih. Tokom tri dana trajanja radionice polaznici su prošli kroz sljedeće oblasti:

  • Principi učenja odraslih;
  • Krug kvaliteta u stručnom obrazovanju odraslih;
  • Metode analize posla - prvi korak u razvoju kurikuluma;
  • Analiza posla – OMR i ETRI;
  • Različite metodologije razvoja kurikuluma i definisanja modula učenja;
  • Razvoj kurikuluma – OMR i ETR.

Radionicu je vodila Jelena Jakovljević, diplomirani andragog, programska direktorica u trening centru Klett Edu i gostujuća profesorica na katedri za andragogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

U predstojećem periodu planirana je finalizacija kurikuluma koju će do samog kraja mentorisati trenerica Jelena Jakovljević.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.