Osnovna andragoška obuka u Vitezu - Srednjobosanski kanton

Nakon Širokog Brijega, Bihaća i Livna, DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu je osnovnu andragošku obuku organizovao i u Vitezu od 20. do 22. novembra u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

Nakon Širokog Brijega, Bihaća i Livna, DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu je osnovnu andragošku obuku organizovao i u Vitezu od 20. do 22. novembra u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

Opšti cilj obuke bio je proširivanje postojećih i usvajanje novih znanja učesnika o psihološkim osnovama, karakteristikama i stilovima učenja, didaktičko-metodičkim postavkama učenja i poučavanja, načinima rada sa odraslima te mogućnostima primjene pojedinih metoda i oblika rada u svakodnevnom radu u obrazovanju odraslih.

Treneri dr.sc. Perica Ivanek i Svjetlana Tubić, prof. su učesnicima pružili potrebna znanja i vještine iz ukupno pet tematskih kategorija:

  1. Učenje odraslih - psihološke osnove, karakteristike i stilovi učenja,
  2. Komunikacija i interakcija u obrazovanju odraslih,
  3. Vizualizacija i prezentacija u obrazovnom radu s odraslima,
  4. Interaktivne metode obrazovanja odraslih, i
  5. Interaktivna nastava, grupna dinamika i upravljanje obrazovnom grupom.

Realizaciju obuke su svojim prisustvom podržali i pomoćnik ministrice za obrazovanje i znanost u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona gospodin Zoran Matošević te predstavnici DVV International - Ureda za BiH direktor dr.sc. Emir Avdagić i asistentica na projektu Emina Herić.

Ovo je četvrta ovogodišnja osnovna andragoška obuka koju je DVV International - Ured za BiH realizovao u saradnji sa nekim od nadležnih ministarstava obrazovanja, a u skladu sa obavezom godišnjeg andragoškog usavršavanja koju propisuju usvojeni zakoni o obrazovanju odraslih.

Više informacija o obuci pročitajte ovdje.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.