Kontakt osobe za obrazovanje odraslih predstavile ostvareni napredak i ključne izazove u obrazovanju odraslih u 2019.

Dvanaesti redovni sastanak kontakt osoba za obrazovanje odraslih održan je 12. i 13. decembra u Bihaću u organizaciji DVV International – Ureda za BiH i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona.

Učesnicima je dobrodošlicu poželio i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, gdin Damir Omerdić

Sastanku su prisustvovali predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Odjela za obrazovanje Brčko distrikta te 6 nadležnih kantonalnih ministarstava obrazovanja

Dvanaesti redovni sastanak kontakt osoba za obrazovanje odraslih održan je 12. i 13. decembra u Bihaću u organizaciji DVV International – Ureda za BiH i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona.

Predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Odjeljenja za obrazovanje Brčko distrikta te 6 nadležnih kantonalnih ministarstava predstavili su svoje aktivnosti na polju obrazovanja odraslih u 2019. godini ukazavši pri tome na ključne izazove sa kojima su se suočavali u toku njihove implementacije, kao i na rezultate koje su ostvarili.

Protekla godina historijska je prekretnica za obrazovanje odraslih u Bosni i Hercegovini, obzirom na konačno finaliziranje procesa usvajanja zakonskog okvira u cijeloj zemlji, a uspješnom je čini i donošenje novih javno važećih programa, akreditacija novih organizatora obrazovanja odraslih, uspostavljanje međusektorske saradnje u pojedinim sredinama i drugi individualni rezultati administrativnih jedinica.

DVV International nastavlja pružati podršku razvoju sistema i u narednoj godini, a u partnerstvu sa nadležnim ministarstvima obrazovanja najavljeno je uvođenje Informacionog sistema za kontrolu obrazovanja odraslih i monitoring – ISKOOM, unapređenje međusektorske saradnje te jačanje menadžerskih i kapaciteta nastavnog kadra organizatora obrazovanja odraslih.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.