Obrazovanje, zapošljavanje, finansiranje, saradnja: Delegacija Bosne i Hercegovine u studijskoj posjeti Republici Sloveniji

U svrhu uspostavljanja i unapređenja međusektorske saradnje u Bosni i Hercegovini, DVV International - Ured za BiH je u saradnji sa Andragoškim centrom Republike Slovenije, od 11. do 15. novembra, organizovao studijsku posjetu Republici Sloveniji.

[Translate to Bosnian:]

Dobrodošlicu članovima delegacije poželio je direktor Andragoškog centra Slovenije, gdin Andrej Sotošek (desno)

[Translate to Bosnian:]

Delegacija BiH je također prisustvovala i sastanku gradonačelnika i ljudskih univerzi u Črnomelju

[Translate to Bosnian:]

Učesnike studijskog putovanja je ugostio i načelnik Općine Ajdovščina

Republika Slovenija, kao zemlja članica Evropske unije, ostvaruje značajne rezultate u projektima obrazovanja odraslih. Pored velikih napora lokalnih ljudskih univerzi, odnosno organizatora obrazovanja odraslih, jedan od ključnih faktora uspjeha je i izgrađena svijest o podijeljenoj odgovornosti za razvoj obrazovanja odraslih između različitih resora.

U svrhu uspostavljanja i unapređenja međusektorske saradnje u Bosni i Hercegovini, DVV International - Ured za BiH je u saradnji sa Andragoškim centrom Republike Slovenije, od 11. do 15. novembra, organizovao studijsku posjetu Republici Sloveniji.

Članovi delegacije Bosne i Hercegovine bili su predstavnici četiri kantona Federacije BiH (Unsko-sanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, Bosansko-podrinjski kanton Goražde, Kanton Sarajevo), Brčko distrikta BiH i Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske.

Poseban interes za dalje unapređenje ove oblasti na svom području iskazali su predstavnici Bosansko-podrinjskog kantona Goražde (BPKG) te su među članovima delegacije studijskog putovanja bili i premijerka Vlade BPKG, gospođa Aida Obuća te tri ministra: ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, gospodin Arman Bešlija, ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose, gospođa Nataša Danojlić te ministar za finansije, gospodin Mirsad Agović.

Tokom posjete održani su sastanci sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta, Ministarstva rada, porodice, socijalnih poslova i jednakih mogućnosti, Andragoškog centra Slovenije, ljudskih univerzi u Ljubljani, Črnomelju i Ajdovščini, kompanije Mlinotest u Ajdovščini, a delegaciju je ugostio i načelnik Općine Ajdovščina, jedne od općina sa najbržim razvojem na području Slovenije.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.