U Sarajevu održana dijaloška radionica o kvalitetu programa za obrazovanje odraslih

Glavni cilj dvodnevne radionice je da učesnici osvijeste potrebu i počnu sa unapređenjem kvaliteta programa obuka odraslih.

Permanentni dijalog svih relevantnih organizacija i institucija od krucijalnog je značaja za unapređenje obrazovanja odraslih, a uspostavljanje istog jedan je od fokusa rada naše organizacije u Bosni i Hercegovini.

S tim u vezi je 21. i 22. novembra u Sarajevu realizovana dijaloška radionica na temu “Unapređenje kvaliteta programa za obrazovanje odraslih” kojoj su prisustvovali predstavnici organizatora obrazovanja odraslih sa područja Kantona Sarajevo, Ministarstva za odgoj i obrazovanje te Privredne komore Kantona Sarajevo.

Glavni cilj dvodnevne radionice je da učesnici osvijeste potrebu i počnu sa unapređenjem kvaliteta programa obuka odraslih. Namijenjena je isključivo za procjenu programa za obrazovanje odraslih usmjerenog na ishode.

Sadržaj radionice je obuhvatio sljedeće teme:

  • Principi učenja odraslih
  • Faze u razvoju kvaliteta stručnih obuka odraslih
  • Analiza posla kao prvi korak u razvoju programa stručnih obuka
  • Provjera i revidiranje postojećih opisa posla
  • Dodatne informacije potrebne za izradu programa obuke
  • Programi obuka zasnovanih na kompetencijama i ishodima učenja
  • Provjera i revidiranje postojećih programa obuka.

Radionicu je realizovala gđa Jelena Jakovljević, ekspertica za izradu programa za obrazovanje odraslih te programski direktor u Klett EDU centru za obrazovanje i stručno usavršavanje odraslih iz Beograda.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.