Prvi koraci prema snažnom partnerstvu: Preporuke za razvoj institucionalnog partnerstva aktera na polju obrazovanja odraslih

Funkcionalno partnerstvo javnog, privatnog i civilnog sektora u razvoju vještina odraslih osoba ključno je za uspjeh u implementaciji politika i napora svih aktera o oblasti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih.

Kanton Sarajevo

Brčko distrikt BiH

Funkcionalno partnerstvo javnog, privatnog i civilnog sektora u razvoju vještina odraslih osoba ključno je za uspjeh u implementaciji politika i napora svih aktera o oblasti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih.

Jedan od razloga zbog kojih nije iskorišten potencijal partnerstva svih zainteresovanih strana na polju obrazovanja odraslih jeste nedostatak usaglašene misije i ciljeva partnerstva, te nerazvijenost kapaciteta u javnom i privatnom sektoru da proaktivno i zajednički djeluju kako bi odgovorili na sve izazove obrazovanja odraslih.

Udruženje za lokalne razvojne inicijative ALDI i DVV International su stoga u prethodnom periodu intenzivno radili na uspostavljanju i jačanju kapaciteta lokalnog partnerstva u Brčko distriktu BiH i Kantonu Sarajevo te izvršili analizu potreba na osnovu koje je omogućena dalja izgradnja i jačanje partnerskih odnosa između relevantnih institucija.

Kao rezultat te analize, finalizirana su i objavljena dva izvještaja pod nazivom “Prvi koraci prema snažnom partnerstvu” koja sadrže preporuke za razvoj institucionalnog partnerstva aktera na polju obrazovanja odraslih u ove dvije administrativne jedinice.

Oba izvještaja su od danas dostupna i u elektronskoj formi i možete ih pronaći ovdje.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.