Kroz projekat Fenix Centra novi njegovatelji/ce obučeni za nove početke

U okviru projekta „Novo iskustvo za novi početak - Obuka njegovatelja/njegovateljica“ 30. novembra 2018. godine je u prostorijama Centra „Fenix“ u Sanskom Mostu upriličena dodjela uvjerenja o uspješno završenoj stručnoj obuci za 23 dugoročno nezaposlene osobe.

Gđa Emina Herić (desno) sa polaznicom obuke (lijevo)

Gđa Adisa Hotić (lijevo) i koordinator projekta iz Centra Fenix (desno) uručili su zahvalnicu DVV Internationalu

23 polaznika uspješno završilo obuku od 500 nastavnih sati

U okviru projekta „Novo iskustvo za novi početak - Obuka njegovatelja/njegovateljica“ 30. novembra 2018. godine je u prostorijama Centra „Fenix“ u Sanskom Mostu upriličena dodjela uvjerenja o uspješno završenoj stručnoj obuci za 23 dugoročno nezaposlene osobe. Uvjerenja su uručili gospođa Adisa Hotić, direktorica Centra Fenix i gospođa Emina Herić, predstavnica DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Centar „Fenix“ je uz finansijsku i stručnu podršku DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu realizovao obuku za njegovateljice/njegovatelje, koja je obuhvatila ukupno 500 sati nastave od čega 170 časova teoretske nastave, 50 sati vježbi i četveromjesečni praktični rad (280 sati) koji je uz mentorsku podršku realizovan u partnerstvu sa staračkim domom „Zlatna jesen“ iz Sanskog Mosta.

Prilikom dodjele uvjerenja posebno je istaknuta važnost ovakve vrste obuka, kako bi mlade, nezaposlene osobe dobile mogućnost zapošljavanja i bile konkurentnije na tržištu rada, a kako bi se ujedno osigurala i adekvatna briga o starim i iznemoglim osobama. Od ukupno 23 polaznika, njih troje je već u toku obuke zasnovalo radni odnos, što se može izdvojiti kao dodatna vrijednost i što svakako dokazuje potrebu za ovim pozivom, a ujedno i kvalitetnu realizaciju same obuke.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.