Nastavak saradnje Ministarstva obrazovanja i nauke i DVV Internationala na unapređenju sistema obrazovanja odraslih u Tuzlanskom kantonu

U srijedu, 6. oktobra, je u prostorijama Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona održan sastanak predstavnika DVV International - Ureda za Bosnu i Hercegovinu sa resornim ministrom doc. dr. Elvisom Barakovićem i njegovim saradnicima. 

U srijedu, 6. oktobra, je u prostorijama Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona održan sastanak predstavnika DVV International - Ureda za Bosnu i Hercegovinu sa resornim ministrom doc. dr. Elvisom Barakovićem i njegovim saradnicima. 

Glavne teme održanog sastanka bile su aktuelna situacija po pitanju obrazovanja odraslih u Tuzlanskom kantonu i mogućnosti revitalizacije saradnje na unapređenju sistema obrazovanja odraslih u ovom kantonu.

Osim ovih tema, razgovarano je i o potencijalnim zajedničkim aktivnostima za naredne tri godine što bi moglo obuhvatiti i:

  • uspostavljanje sistema za monitoring i kontrolu obrazovanja odraslih u Tuzlanskom kantonu,
  • unapređenje zakonske regulative i podrška izradi i usvajanju strateških dokumenata,
  • stručno usavršavanje i jačanje kapaciteta uposlenika ministarstva koji su zaduženi za sektor obrazovanja odraslih,
  • andragoško osposobljavanje nastavnog kadra akreditovanih organizatora obrazovanja odraslih te asistenata i viših asistenata u programima visokog obrazovanja,
  • druge aktivnosti u skladu s lokalnim potrebama.

Ministar Baraković je pozdravio implementaciju projekata koji doprinose unapređenju i povećanju mogućnosti za obrazovanje i učenje odraslih i izrazio veliku spremnost za aktivno učešće u daljim procesima koji će sistem obrazovanja odraslih u Tuzlanskom kantonu učiniti funkcionalnijim i efikasnijim.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.