Počelo testiranje informacionog sistema ISKOOM u Kantonu Sarajevo

Ukupno 25 akreditovanih organizatora obrazovanja odraslih s područja kantona je u četvrtak, 16. februara dobilo svoje korisničke podatke za pristup sistemu i u narednih mjesec dana ima priliku testirati funkcionalnosti sistema.

Prezentacija ISKOOM sistema

Dr. Thomas Lichtenberg

Gđa. Lamija Husić

Sistem ISKOOM je prezentovan i predstavnicima ministarstava obrazovanja iz Unsko-sanskog, Tuzlanskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Nakon što je početkom oktobra 2022. godine DVV International potpisao ugovor s Univerzitetom o Sarajevu za izradu informacionog sistema ISKOOM, Univerzitetski tele-informatički centar UTIC pripremio je testno okruženje za organizatore obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo.

Ukupno 25 akreditovanih organizatora obrazovanja odraslih s područja kantona je u četvrtak, 16. februara dobilo svoje korisničke podatke za pristup sistemu i u narednih mjesec dana ima priliku testirati funkcionalnosti sistema.

Povodom početka testiranja sistema predstavnicima organizatora obratili su se, ispred Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, pomoćnica ministra za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Lamija Husić i, ispred DVV Internationala, regionalni direktor za Kavkaz i Jugoistočnu Evropu dr. Thomas Lichtenberg.

Informacioni sistem za kontrolu obrazovanja odraslih i monitoring ISKOOM prvi je zvanični informacioni sistem izrađen za oblast obrazovanja odraslih i prvi digitalni alat koji će organizatorima obrazovanja odraslih olakšati upravljanje obrazovnim procesom.

Do sada realizovane aktivnosti na izradi sistema UTIC je prezentovao i predstavnicima nadležnih ministarstava obrazovanja iz Unsko-sanskog, Tuzlanskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a u testiranje sistema uskoro će biti uključeni i organizatori sa područja ovih kantona.

Korištenje informacionog sistema ISKOOM zakonska je obaveza u Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo te će nakon što se ispune svi preduslovi po završetku testne faze organizatori biti u obavezi polaznike u obrazovanju odraslih voditi kroz ovaj sistem i preko njega vršiti izdavanje javnih isprava.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.