Podrška ženama u razvoju biznisa

U srijedu, 6.12.2017. održana je svečana dodjela certifikata i dodjela nagrade za najbolji biznis plan u okviru projekta „Akademija ženskog poduzetništva - Podrška ženama u razvoju biznisa“ koji je u 2017. godini implementirala partnerska organizacija CEI „Nahla“ u saradnji sa DVV International - Uredom za BiH.

Gđa Lejla Tuzlak, gđa Silvija Fejzagić i gđa Sanja Delić Bradić (s lijeva) nakon dodjele

Suze nakon proglašenja pobjednice

Svih 15 polaznica uspješno završilo obuku

Gđa Silvija Fejzagić kaže da je ovo ostvarenje njenih snova

U srijedu, 6.12.2017. održana je svečana dodjela certifikata i dodjela nagrade za najbolji biznis plan u okviru projekta „Akademija ženskog poduzetništva - Podrška ženama u razvoju biznisa“ koji je u 2017. godini implementirala partnerska organizacija CEI „Nahla“ u saradnji sa DVV International - Uredom za BiH.

Na samom početku projekta, u procesu selekcije, kandidatkinje su predstavile ideje iz različitih privrednih djelatnosti: od izrade nakita, suvenira, proizvodnje predmeta od drveta, preko pružanja usluga čišćenja poslovnih i stambenih prostora i dr., koje su u toku četveromjesečne obuke unaprijeđene i prilagođene za opstanak na realnom tržištu.

Obuka je obuhvatila ukupno 120 sati praktične i teoretske nastave iz osam različitih oblasti: poduzetništvo, liderstvo, pravni okvir biznisa, finansijski okvir, marketing, prodaja i prodajni menadžment, komunikacijske vještine i biznis plan.

Po završetku obuke sve učesnice su pristupile izradi finalnih biznis planova za svoje poslovne ideje, a čija je sveobuhvatnost, tačnost i primjenjivost dokazala da je svih 15 polaznica uspješno završilo obuku i manje ili više spremno za ulazak na tržišta definisana izrađenim poslovnim planovima.

Nagradu za najbolji biznis plan, novčanu podršku u iznosu 2.000,00 KM za pokretanje biznisa, osvojila je učesnica Silvija Fejzagić sa poslovnom idejom osnivanja obrta za obradu i proizvodnju proizvoda od drveta „Duborez CNC“. Gospođa Fejzagić je u svom obraćanju istakla značaj realizovane obuke kako za profesionalni tako i za njen lični razvoj budući da nikada nije bila zaposlena i da joj je ova obuka pomogla da ostvari svoj san i preuzme aktivnu ulogu u kreiranju bolje budućnosti svoje porodice.

Drugo mjesto osvojila je gospođa Sanja Delić Bradić sa poslovnom idejom osnivanja udruženja za edukaciju i razvoj kreativnosti „Volimo učiti kreativno“, dok je treće mjesto osvojila gospođa Lejla Tuzlak sa poslovnom idejom pokretanja obrta za ozonizaciju prostora i zraka sa ozonom „ČISTO3“.

Nagrade za prva tri mjesta i certifikate o učešću na obuci dodjelili su direktorica Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“, gospođa Sehija Dedović i predstavnik DVV International - Ureda za BiH, Anes Čerkez.

Obuka je realizovana uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva za međunarodnu saradnju i razvoj SR Njemačke (BMZ).

Više o ovoj obuci pročitajte ovdje

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.