Sastanak partnerskih organizacija DVV Internationala u Međugorju

Kraj decembra vrijeme je za finaliziranje aktivnosti, sumiranje postignuća te projektovanje planova za narednu godinu, a DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu sve te aktivnosti najradije provodi u saradnji sa predstavnicima svojih partnerskih organizacija.

Učesnici sastanka

Dr.sc. Emir Avdagić predstavio je aktivnosti DVVI u 2017. i planove za 2018. god.

Gdin Denis Fazlić iz agencije APOSO je predstavio EPALE platformu u BiH

Kraj decembra vrijeme je za finaliziranje aktivnosti, sumiranje postignuća te projektovanje planova za narednu godinu, a DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu sve te aktivnosti najradije provodi u saradnji sa predstavnicima svojih partnerskih organizacija.

Tim povodom je od 20. do 22. decembra u Međugorju održan sastanak partnerskih organizacija DVV Internationala na kojem su učešće uzeli predstavnici 23 različite organizacije/institucije koje zajedno sa Institutom doprinose i učestvuju u razvoju sistema obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini.

Sastanak je moderirala prof.dr. Lejla Turčilo, voditeljica Centra za cjeloživotno učenje pri Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, a koja je, u svrhu boljeg pozicioniranja pojedinačnih organizacija i njihovih programa, kao i obrazovanja odraslih u cjelini, za učesnike sastanka održala i radionicu na temu „Saradnja s medijima na promociji obrazovanja odraslih“.

Direktor DVV International - Ureda za Bosnu i Hercegovinu, dr.sc. Emir Avdagić je učesnicima predstavio trenutno stanje obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini, najveće izazove oblasti te ključne korake koje treba poduzeti u periodu koji predstoji. Osim toga, predstavljene su i aktivnosti DVV Internationala u 2017. godini, online platforme organizacije, kao i planovi za 2018. godinu.

Također, svoje aktivnosti u 2017. godini predstavili su i predstavnici partnerskih organizacija: ministarstva obrazovanja, pedagoški zavodi, APOSO, univerzitet i fakulteti, javne obrazovne ustanove i organizacije civilnog društva.

U okviru spomenutih kategorija učesnici su uradili strateško planiranje saradnje na polju obrazovanja odraslih u 2018. godini, a ukupni zaključak je da bi ta saradnja trebala ciljati na razvijanje sistema obrazovanja odraslih u svrhu zapošljavanja, ali i u svrhu podizanja kvalitete života, kako na individualnom planu tako i na društvenom.

Osim toga, doneseni su i brojni drugi zaključci koji će predstavnicima DVV International - Ureda za BiH, ali i predstavnicima partnerskih organizacija, pomoći u projektovanju planova za rad na polju obrazovanja odraslih u narednoj godini. 

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.