U decembru otvorene dvije nove jedinice za obrazovanje odraslih u Bosansko-podrinjskom kantonu

Svečano otvaranje navedenih prostorija upriličeno je u četvrtak, 20.12. čime su značajno unaprijeđeni prostorno-materijalni uslovi za provođenje formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih u ovom kantonu.

IT Lab su otvorili gđa Meliha Gačanin (lijevo) i dr.sc. Emir Avdagić (desno)

Prvi polaznici/korisnici IT Lab-a

Kabinet odgovara savremenim potrebama za učenje i podučavanje

Savremeni kabinet za obrazovanje odraslih otvorili su gdin Admir Kurtović (lijevo) i dr.sc. Emir Avdagić (desno)

Bosansko-podrinjski kanton Goražde u posljednjih nekoliko godina bilježi ubrzani privredni rast koji se temelji na povoljnim okvirnim uvjetima za rad domaćih i stranih kompanija, a značajan doprinos u kreiranju takvog okruženja dali su kreatori politika usvajanjem zakonskih i podzakonskih regulativa u oblasti obrazovanja odraslih.

Međutim, za punu efikasnost u realizaciji programa obrazovanja odraslih neophodno je kontinuirano jačati institucionalne i kadrovske kapacitete organizatora obrazovanja odraslih što je jedno od ključnih težišta rada DVV Internationala u okviru unapređenja uvjeta za obrazovanje odraslih.

S tim u vezi, DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu je u 2018. godini podržao Udruženje „ALDI“ Goražde u aktivnostima otvaranja inovativnog trening laboratorija - IT Lab i JU Srednju stručnu školu „Džemal Bijedić“ Goražde u renoviranju, opremanju i otvaranju kabineta za obrazovanje odraslih u sklopu školskih prostorija.

Svečano otvaranje navedenih prostorija upriličeno je u četvrtak, 20.12. čime su značajno unaprijeđeni prostorno-materijalni uslovi za provođenje formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih u ovom kantonu.

Prvi Inovativni trening laboratorij (IT Lab) na području Gornjodrinske regije otvorili su direktor DVV International - Ureda za BiH, dr.sc. Emir Avdagić i izvršna direktorica Udruženja „ALDI“ Goražde, gospođa Meliha Gačanin čime je završena i realizacija ovogodišnjeg zajedničkog projekta ovih organizacija iz oblasti osiguranja i podizanja kvaliteta u obrazovanju odraslih.

Kabinet za obrazovanje odraslih u okviru Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ Goražde je u cilju povećanja dosega, dostupnosti i kvaliteta obrazovne ponude u potpunosti opremljen u skladu sa savremenim potrebama koje zahtijevaju digitalne formate podučavanja i učenja. Kabinet su otvorili dr.sc. Emir Avdagić i direktor škole, gospodin Admir Kurtović.

Više informacija o projektima DVV Internationala u 2018. godini pronađite ovdje.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.