Završetak obuke „Menadžment u obrazovanju“ u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Cilj projekta je profesionalizacija u obrazovanju odraslih u okviru strateškog cilja DVV Internationala u oblasti izgradnje i razvoja struktura za obrazovanje odraslih u Bosni i Hercegovini.

Grupni rad

Doc.dr. Jovan Miljković (lijevo) i prof.dr. Šefika Alibabić (desno)

Polaznici obuke sa trenerima i organizatorima

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) organizovali su 15. i 16. novembra u Mostaru posljednji modul obuke „Menadžment u obrazovanju“.

Cilj projekta je profesionalizacija u obrazovanju odraslih u okviru strateškog cilja DVV Internationala u oblasti izgradnje i razvoja struktura za obrazovanje odraslih u Bosni i Hercegovini. Program je namijenjen rukovoditeljima javnih i privatnih ustanova koje provode aktivnosti obrazovanja odraslih, a polaznici su tokom obuke unaprijedili kompetencije neophodne za adekvatno upravljanje obrazovnom organizacijom, što doprinosi efikasnosti, efektivnosti i kvalitetu obrazovnog procesa i cjelokupnog sistema obrazovanja.  

Voditelji na sva tri modula obuke su bili prof.dr. Šefika Alibabić i doc.dr. Jovan Miljković sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Uz andragoški pristup trenera i primjenu raznolikih metoda i tehnika, učesnici su kroz interaktivan rad, kao i individualne i grupne zadatke obrađivali sljedeće oblasti: funkcije i modeli menadžmenta, SWOT analiza, strategijski menadžment, kultura i klima obrazovnih organizacija, marketing menadžment u obrazovanju, liderstvo u obrazovanju, liderske i menadžerske vještine, kvalitet u obrazovanju i dr.

Učesnicima su po završetku obuke potvrde o učešću kao i stručnu publikaciju Menadžment modeli u organizacijama za obrazovanje odraslih uručili gospodin Sudo Marić, pomoćnik ministra u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i dr.sc. Emir Avdagić, direktor DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.