Partnerstvo za budućnost: Preporuke za razvoj institucionalnog partnerstva aktera na polju obrazovanja odraslih u Unsko-sanskom kantonu

Izvještaj treba posmatrati kao koristan alat kako bi se dostigla tri ključna prioriteta sadržana u Akcionom planu – nastavak afirmacije partnerstva i saradnje na polju obrazovanja odraslih, razvoj kapaciteta institucionalnih partnera i razvoj novih mogućnosti za obrazovanje i učenje odraslih.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona je u 2021. godini donijelo Akcioni plan za razvoj kapaciteta članova partnerstva u oblasti obrazovanja odraslih na području Unsko-sanskog kantona. Cilj tog akcionog plana je artikulisati dugoročni pravac razvoja institucionalne saradnje svih stakeholdera u obrazovanju odraslih, uspostaviti mehanizam kontinuirane saradnje partnera na polju obrazovanja odraslih, te doprinijeti povećanju kapaciteta partnerstva stakeholdera.

Akcioni plan naglašava da je partnerstvo javnog, privatnog i civilnog sektora ključno za uspjeh u oblasti obrazovanja odraslih, identifikuje ključne izazove i mogućnosti za dalji razvoj partnerstva, definiše ulogu partnerstva u sveukupnim naporima na razvoju obrazovanja odraslih u Unsko-sanskom kantonu.

U svrhu podrške naporima na razvoju institucionalnog partnerstva aktera na polju obrazovanja odraslih kreiran je izvještaj „Partnerstvo za budućnost: Preporuke za razvoj institucionalnog partnerstva na polju obrazovanja odraslih u Unsko-sanskom kantonu“.

Izvještaj treba posmatrati kao koristan alat kako bi se dostigla tri ključna prioriteta sadržana u Akcionom planu – nastavak afirmacije partnerstva i saradnje na polju obrazovanja odraslih, razvoj kapaciteta institucionalnih partnera i razvoj novih mogućnosti za obrazovanje i učenje odraslih.

Izvještaj i akcioni plan nastali su kao rezultat napora DVV Internationala za uspostavljanje lokalnih partnerstava odnosno neformalnih mreža relevantnih vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini.

Krajem 2021. godine članovi lokalnog partnerstva potpisali su i Memorandum o saradnji na razvoju obrazovanja odraslih, a dalji rad partnerstva će koordinirati Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona i Centar za promociju lokalnog razvoja PLOD Bihać.

Izrađeni izvještaj dostupan je na web stranici DVV International - Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Novosti

Dobrodošli u DVV International Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu otvoren je u junu 2000. godine.

Više informacija

VHS DVV International LogoBMZ Logo
Logo obrazovanja odraslih u BiHAdult Education Logo
PODEŠAVANJE KOLAČIĆA
NAPUŠTATE DVV INTERNATIONAL
Važno obavještenje: Ukoliko kliknete na ovu vezu napustit ćete web stranice DVV Internationala. DVV International ne odgovara za sadržaj stranica trećih lica kojima možete pristupiti putem veze. DVV International ne može utjecati na to koji će Vaši lični podaci biti prikupljeni i/ili obrađeni na ovim stranicama. Za više informacija molimo Vas da pročitate politiku privatnosti vlasnika vanjskih web stranica.